Poissaolon jatkaminen toisella poissaololla

Emilia on lähdössä lomalle 3.7. - 30.7., mutta sairastuu 28.6. kesken vuoron juuri ennen lomaa. Hän leimaa itsensä sairaaksi "Ulos/sairaus" -napilla, saa lääkäriltä sairaustodistuksen loppuviikoksi ja siirtyy sairaslomalta ennalta sovitusti suoraan kesälomalle.

Lähtötapahtumalla voi luoda automaattisesti poissaolopäiviä seuraavaan tulotapahtumaan saakka. Tässä tapauksessa Ulos/sairaus-kirjaus merkitsee loppupäivän tunnit sairaustunneiksi ja seuraavat päivät sairauspäiviksi.

Lähtötapahtumalla luodut automaattiset poissaolopäivät toimivat seuraavasti:

  • Automaattisia poissaolopäiviä luodaan normaaleille työpäiville seuraavaan tulo- tai lähtöleimaukseen saakka.
  • Automaattisia poissaolopäiviä ei luoda päiville, joilla on käsin lisättyjä poissaoloja.
  • Käsin lisätyt poissaolopäivät eivät lopeta automaattisten poissaolopäivien luomista, vaan keskeyttävät sen käsin lisättyjen poissaolopäivien ajaksi. Automaattisesti luodut poissaolopäivät jatkuvat käsin lisättyjen poissaolopäivien jälkeen,

Lisää seuraavan poissaolon lähtötapahtuma tyhjälle päivälle

Helpoin tapa vaihtaa poissaolojen tyyppiä on lisätä käsin uusi lähtötapahtuma sellaiselle päivälle, jona ei työvuoromääritysten mukaan ole vuoroa.

Esimerkkitapauksessa sellaisia ovat lauantait ja sunnuntait. Tällainen päivä näkyy työaikaseurannassa punaisena, mutta koska lähtö-tapahtuma ei aloita vuoroa, eikä tunteja tai liukumia ei kirjata, se ei vaikuta kyseisen päivän työajan laskentaan.

Lisää toiset poissaolopäivistä käsin

Emilian esihenkilö käy merkitsemässä loman alkamisen 1.7. lauantaille, jolloin Emilialla ei ole työtunteja, tekemällä sinne "Lähtö / loma" -leimauksen. Järjestelmä tulkitsee tästä sairaspoissaolojen päättyneen, ja poissaolotyyppi vaihtuu maanantaista alkaen lomapoissaoloksi.

Emilian sairaus kuitenkin jatkuu, ja hän saa maanantaina vielä pari päivää sairaslomaa. Näin ollen loma alkaa vasta keskiviikkona 5.7.

Mikäli leimauksen teko vapaapäivälle ei onnistu voi poissaolopäivät käydä myös lisäämässä työaikaseurantaan käsin. Tällöin alkuperäinen, poissaolopäivät luonut tapahtuma voidaan käydä muuttamassa haluttuun lähtökirjaustyyppiin ja väliin jäävät poikkeavat poissaolotapahtumat lisätään järjestelmään käsin. Päiville joilla on käsin merkitty poissaolo ei tule automaattisia poissaoloja.