Käyttöoikeuksien hallinta

Deltabit Gatekeeperissä voi yksittäisille henkilöille antaa oikeuksia toisten henkilöiden tietojen käsittelyyn. Oikeuksia hallitaan Henkilöt-näkymässä.

Oikeudet perustuvat käyttäjäryhmiin. Jokaiselle henkilölle valitaan ryhmä, mihin hän kuuluu kohdassa Oma käyttäjäryhmä. Hallinnoijille annetaan puolestaan kohdassa Hallintaoikeudet oikeudet tiettyihin ryhmiin ja määritetään, mitä tietoja he voivat käsitellä.

Henkilön oman käyttäjäryhmän valinta

Oma käyttäjäryhmä -valinta määrittää mihin ryhmään henkilö kuuluu. Oma käyttäjäryhmä ei vaikuta millään tavalla siihen, keiden tietoja kyseinen henkilö saa käsitellä. Tieto on pakollinen.

Jos henkilöllä ei ole käyttäjäryhmää, profiili on näkyvissä vain Deltabitille.

Hallintaoikeudet

Hallintaoikeudet-osiossa määritellään, mitä oikeuksia henkilöllä on omiin tai muiden tietoihin.

Jotta tietoja pystyy käsittelemään, on määritettävä sekä kenen tietoja saa käsitellä (Käyttäjäryhmät) että mitä tietoja saa käsitellä (Käyttöoikeudet, Tunnistautumisoikeudet tai Vuorosuunnitteluryhmät). Vain yhden osa-alueen oikeudet eivät siis riitä.

Muiden oikeuksia voi vaihtaa ainoastaan henkilö, jolla on kaikki oikeudet kohdassa Käyttöoikeudet.

Hallintaoikeudet - Käyttäjäryhmät

Määrittää, mihin käyttäjäryhmiin kuuluvien henkilöiden tietoja henkilöllä on oikeus käsitellä.

Henkilöllä voi olla oikeudet yhteen tai useampaan ryhmään. Esimerkiksi loma-ajan sijaisuudet voi hoitaa antamalla sijaiselle loman ajaksi oikeudet myös sijaistettavaan ryhmään.

Ryhmät voidaan rakentaa puumaisesti, jolloin oikeus ylemmän tason ryhmään antaa automaattisesti oikeuden saman haaran alempiin ryhmiin.

Jos haluat, että henkilöllä on oikeus vain omiin tietoihinsa, jätä kaikki käyttäjäryhmät valitsemattomiksi kohdassa Käyttäjäryhmät. Tällöin hänellä on oikeudet vain niihin tietoihinsa, joihin hänelle on annettu oikeuksia kohdassa Käyttöoikeudet.

Hallintaoikeudet - Tunnistautumisoikeudet

Jos järjestelmässä on laitteita, oikeutta tunnistautua voidaan hallita ryhmittäin, joihin kuuluvat tietyt laitteet.

Kohdassa Tunnistautumisoikeudet henkilölle annetaan oikeus antaa muille käyttäjille tunnistautumisoikeuksia kohdassa Sallitut tunnistusryhmät.

Hallintaoikeudet - Vuorosuunnitteluryhmät

Valinta näkyy vain, jos yrityksellä on käytössä työvuorosuunnittelu. Määrittää minkä vuorosuunnitteluryhmien vuorot näkyvät hänelle työvuorojen suunnittelunäkymässä.

Valinta näkyy ainoastaan, jos yrityksellä on käytössä työvuorosuunnittelu.

Hallintaoikeudet - Käyttöoikeudet

Henkilön oikeuksia käsitellä omia tai muiden tietoja voidaan hallita yksityiskohtaisesti näkymittäin kohdassa Käyttöoikeudet.

Käyttöoikeuksien lisäksi kohdassa Käyttäjäryhmät pitää aina valita myös henkilöt, joiden tietoja henkilö saa käsitellä.

Omien työaikatapahtumien katselu

Henkilö näkee omat tehdyt työaikakirjauksensa työaikapäätteellä tai selaimen leimausnäkymässä.

Omien työaikatapahtumien muokkaus

Henkilö voi muokata tai lisätä työaikakirjauksiaan selaimen leimausnäkymässä.

Muiden työaikatapahtumien katselu

Henkilö näkee hänelle sallittujen käyttäjäryhmien henkilöiden työaikatapahtumat.

Muiden työaikatapahtumien muokkaus

Henkilö voi muokata, lisätä ja hyväksyä hänelle sallittujen käyttäjäryhmien henkilöiden työaikatapahtumia.

Omat työaikaraportit

Osio Työaikaseuranta näkyy selainnäkymän päävalikossa ja henkilö voi katsella omia työaikaraporttejaan.

Muiden työaikaraportit

Osio Työaikaseuranta näkyy selainnäkymän päävalikossa ja henkilö voi katsella hänelle sallittujen käyttäjäryhmien henkilöiden työaikaraportteja.

Omien kulkutapahtumien katselu

Henkilö voi katsella omia kulkutapahtumiaan hallintanäkymän osiossa Tapahtumat.

Muiden kulkutapahtumien katselu

Henkilö voi katsella hänelle sallittujen käyttäjäryhmien henkilöiden kulkutapahtumia hallintanäkymän osiossa Tapahtumat.

Omien henkilötietojen muokkaus

Osio Henkilöt näkyy selainnäkymän päävalikossa ja henkilö pääsee muuttamaan omia henkilötietojaan.

Hän voi muuttaa hallintaoikeuksiaan ainoastaan, jos hänellä on täydet oikeudet kohdassa Käyttöoikeudet.

Muiden henkilötietojen muokkaus

Osio Henkilöt näkyy selainnäkymän päävalikossa ja henkilö pääsee lisäämään henkilöitä ja muuttamaan hänelle sallittujen käyttäjäryhmien henkilöiden henkilötietoja, kuten sormenjälkiä, kulkukoodeja ja käyttäjätunnuksia.

Hän voi muuttaa henkilöiden hallintaoikeuksia ainoastaan, jos hänellä on täydet oikeudet kohdassa Käyttöoikeudet.

Läsnäoloseuranta

Osio Läsnäolotiedot näkyy selainnäkymän päävalikossa. Henkilö pääsee seuraamaan hänelle sallittujen käyttäjäryhmien henkilöiden läsnäolotietoja.

Vie aineisto

Vie aineisto -nappi näkyy työajanseurannan hakutulosnäkymässä. Sen avulla henkilö voi viedä tietoja ulkoisiin järjestelmiin, kuten palkanlaskentajärjestelmiin.

Nappi näkyy ainoastaan, jos järjestelmään on tehty tiedonsiirtomääritykset.

Työvuorosuunnitelman katselu

Osio Työvuorokalenteri näkyy selainnäkymän päävalikossa. Henkilö pääsee katsomaan suunnitellut vuoronsa.

Osio Työvuorosuunnittelu näkyy selainnäkymän päävalikossa. Henkilö pääsee katsomaan hänelle sallittujen käyttäjäryhmien henkilöiden vuorosuunnitelmaa.

Valinta näkyy vain, jos yrityksellä on työvuorosuunnittelu käytössä.

Työvuorosuunnitelman muokkaus

Osio Työvuorosuunnittelu näkyy hallintanäkymän päävalikossa. Henkilö pääsee tekemään hänelle sallittujen käyttäjäryhmien henkilöiden vuorosuunnitelmia.

Valinta näkyy vain, jos yrityksellä on työvuorosuunnittelu käytössä.

Omien pyyntöjen lisäys

Lisää poissaolopyyntö -nappi näkyy selaimen leimausnäkymässä ja henkilö voi lisätä poissaolopyyntöjä.

Poissaolopyyntötoiminnallisuus on maksullinen lisäosa.

Omien pyyntöjen hyväksyntä

Henkilö voi hyväksyä omat poissaolopyyntönsä selaimen leimausnäkymässä.

Poissaolopyyntötoiminnallisuus on maksullinen lisäosa.

Muiden pyyntöjen katselu

Osio Poissaolopyynnöt näkyy selainnäkymän päävalikossa. Henkilö pääsee katsomaan hänelle sallittujen käyttäjäryhmien henkilöiden poissaolopyyntöjä.

Poissaolopyyntötoiminnallisuus on maksullinen lisäosa.

Muiden pyyntöjen muokkaus/hyväksyntä

Osio Poissaolopyynnöt näkyy selainnäkymän päävalikossa. Henkilö pääsee muokkaamaan ja hyväksymään hänelle sallittujen käyttäjäryhmien henkilöiden poissaolopyyntöjä.

Poissaolopyyntötoiminnallisuus on maksullinen lisäosa.

Ovivalvonta

Henkilö pääsee seuraamaan järjestelmään liitettyjen ovien tilaa.

Valinta näkyy ainoastaan, jos järjestelmässä on ovia.

Ovien ohjaus

Henkilö pääsee ohjaamaan järjestelmään liitettyjä lukkoja auki ja kiinni.

Valinta näkyy ainoastaan, jos järjestelmässä on ovia.

Esimerkki tyypillisistä esihenkilön oikeuksista

Alla olevilla oikeuksilla henkilö pystyy tekemään omille tiedoilleen seuraavaa:

• Katsomaan omia työaikatapahtumiaan ja raporttejaan, mutta ei muokkaamaan tai lisäämään niitä jälkikäteen.
  • Lisäämään omia poissaolopyyntöjä, mutta ei hyväksymään niitä.

Muiden tiedoille hän voi tehdä seuraavia asioita:

• Käsittelemään henkilöiden, joiden oma käyttäjäryhmä on Toimisto ryhmä B, tietoja. Hän on siis ryhmän esihenkilö.
  • Hän voi tehdä seuraavia asioita Toimisto ryhmä B:n henkilöiden tiedoille:
    • Tarkastella, korjata, lisätä ja hyväksyä heidän työaikakirjauksiaan.
    • Katsella heidän työvuorosuunnitelmiaan, mutta ei muokata niitä.
    • Tarkastella, muokata, lisätä ja hyväksyä heidän poissaolopyyntöjään,