Tapahtumien lisääminen ja muokkaaminen esihenkilön toimesta

Puuttuvien tai virheellisten tapahtumien lisäys ja muokkaus

Toisinaan työaikaleimaus unohtuu tai tulee vahingossa painettua väärää nappia. Silloin korjaus pitää tehdä työajanseurantanäkymässä.

Voit lukea tarkemmin eri virhetilanteista ja niiden korjaamisesta artikkelista Työaikakirjausten virheiden korjaaminen.

Tulo-, lähtö- ja poissaolotapahtumilla on erilaiset syötettävät tiedot. Tulo- ja lähtötapahtumiin syötetään sekä päivämäärä että kellonaika. Poissaolo on päiväkohtainen, eikä sille syötetä erikseen kellonaikaa.

Kellonajat syötetään pääsääntöisesti tt.mm-muodossa, eikä desimaaleina. Esimerkiksi 1,75 tunnin työajan lisäys merkitään 01.45.

Tapahtumien tarkistaminen

1. Avaa selainnäkymä, klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa nimeäsi ja avautuvasta valikosta Työaikaseuranta.
  2. Hae tapahtumat haluamaltasi ajalta.
  3. Henkilöt, joilla on puuttuvia tai virheellisiä tapahtumia on merkitty punaisella. Kaksoisklikkaa haluamaasi henkilöä.
  4. Auenneessa laatikossa päivät, joilla on puuttuvia tai virheellisiä tapahtumia, on merkitty punaisella. Kaksoisklikkaa haluamaasi päivää.
  5. Auenneessa laatikossa näet päivän tapahtumat.

Tämän jälkeen tapahtumien muokkaus ja lisäys tapahtuu seuraavasti.

Tapahtuman lisäys

1. Paina ikkunan oikeassa alakulmassa olevaa +-nappia tai klikkaa alimmassa laatikossa hiiren kakkosnappia ja valitse avautuvasta valikosta Lisää tapahtuma.
  2. Valitse tapahtumatyyppi ja lisää päivämäärä, kellonaika ja halutessasi selite lisätietokenttään.

Tapahtuman muokkaus

1. Kaksoisklikkaa haluamaasi tapahtumaa tai klikkaa alimmassa laatikossa tapahtuman kohdalla hiiren kakkosnappia ja valitse avautuvasta valikosta Muokkaa tapahtumaa.
  2. Muokkaa haluamaasi kenttää, yleensä tapahtumatyyppiä tai aikaa.

Tapahtuman poistaminen

• Klikkaa tapahtumaa ja painaa näppäimistöltä Delete-nappia tai klikkaa alimmassa laatikossa tapahtuman kohdalla hiiren kakkosnappia ja valitse avautuvasta valikosta Poista tapahtuma.

Tapahtuma on mahdollista myös vain piilottaa työajanseurannasta ja jättää näkyviin Tapahtumat-näkymään. Saat tehtyä sen seuraavasti:

• Klikkaa alimmassa laatikossa tapahtuman kohdalla hiiren kakkosnappia ja valitse avautuvasta valikosta Poista tapahtuma työaikalaskennasta.