Työajan kirjaus selaimella

Työaikaa voi kirjata joko työaikapäätteellä tai selaimella. Tavallisesti kirjaus tapahtuu leimausnappia painamalla. Leimausnapit räätälöidään yrityskohtaisesti tarpeiden mukaan, joten ne ovat jokaisella yrityksellä erilaiset.

Nappien näkyvyys voidaan valita työaikaryhmäkohtaisesti, joten eri ryhmillä voi näkyä eri napit. Näin näkymästä saadaan jokaiselle mahdollisimman yksinkertainen.

Lisäksi osa napeista voidaan jättää kokonaan pois näkymästä pelkästään hallinnoijien käsin lisättäviksi.

Työajan kirjaus

Kuvakaappaus internetselaimen työajanseurannan leimausnäkymästä.

Edellinen

Näyttää edellisen leimauksen kellonajan ja tapahtumatyypin.

Jos henkilöllä on henkilötiedoissa oikeudet omien tapahtumien katseluun (Omien työaikatapahtumien katselu tai Omien työaikatapahtumien muokkaus), riviä klikkaamalla aukeaa tapahtumahistoria, jossa henkilö voi katsella jo tekemiään työaikakirjauksia.

Leimausnapit

Napit räätälöidään yrityskohtaisesti, joten ne ovat jokaisella yrityksellä erilaiset.

Lisää poissaolopyyntö

Jos henkilöllä on sallittuna oikeus Omien pyyntöjen lisäys, hän voi lisätä uuden poissaolopyynnön Lisää poissaolopyyntö -napista.

Poissaolopyyntöjen käsittely on lisämaksullinen ominaisuus. Siksi nappi näkyy vain, kun poissaolopyyntö-toiminto on aktivoituna yritykselle.

Näytä tapahtumani

Jos henkilöllä on oikeudet omien tapahtumien katseluun (Omien työaikatapahtumien katselu tai Omien työaikatapahtumien muokkaus), nappia klikkaamalla aukeaa tapahtumahistoria, jossa henkilö voi katsella jo tekemiään työaikakirjauksia.

Näytä poissaolopyyntöni

Näyttää henkilön poissaolopyynnöt.

Tapahtumien katselu ja muokkaus

Leimausnäkymästä siirrytään tarkastelemaan omia tapahtumia klikkaamalla Edellinen-riviä tai Näytä tapahtumani -nappia.

Jos Edellinen-rivi ei ole klikattava tai Näytä tapahtumani -nappia ei näy, henkilöllä ei ole oikeuksia tapahtumien katseluun.

Tapahtumat näkyvät aikajärjestyksessä uusimmasta vanhimpaan. Näytä lisää -napista saa lisää tapahtumia näkyviin

Jos henkilöllä on oikeudet työaikatapahtumien muokkaukseen (Omien työaikatapahtumien muokkaus), tapahtumariviä klikkaamalla tapahtumaa voi muokata tai sen voi poistaa. Lisäksi Edelliset tapahtumat -rivillä on +-nappi, josta voi lisätä uuden tapahtuman. Myös näkymän alalaidassa on tällöin nappi Lisää tapahtuma, joka toimii samalla tavalla kuin +-nappi.

Uutta tapahtumaa lisätessä tai jo tehdyn tapahtuman tyyppiä muokatessa, tapahtuman tyypiksi voi valita vain tyypin, joka näkyy nappina leimausnäkymässä.

Poissaolopyyntöjen katselu ja muokkaus

Näytä poissaolopyyntöni -napista pääsee tarkastelemaan omia poissaolopyyntöjä. Pyynnöt on lajiteltu avoimiin ja hyväksyttyihin pyyntöihin. Hyväksyt pyynnöt näkyvät myös työajanseurannassa.

Jos henkilöllä on oikeudet työaikatapahtumien muokkaukseen (Omien pyyntöjen lisäys), pyyntöä klikkaamalla sitä voi muokata tai sen voi poistaa. Lisäksi Pyynnöt-otsikkorivillä on +-nappi, josta voi lisätä uuden pyynnön. Myös näkymän alalaidassa on tällöin nappi Lisää pyyntö.

Poissaolopyynnön lisäys ja muokkaus

Poissaolon palkkalaji

Poissaolot, joille voi tehdä poissaolopyyntöjä, määritellään yrityskohtaisesti. Tässä valitaan, mille poissaolotyypille pyyntöä ollaan tekemässä.

Alkaen, Asti

Poissaolon kesto.

Lisätieto

Lisätieto-kenttään voi kirjoittaa halutessaan lisätietoja pyynnöstä hyväksyjälle.

Pyynnön kesto

Järjestelmä näyttää montako päivää tai tuntia saldosta pyyntö kuluttaa. Saldo päivittyy aina, kun alkaen- tai asti-päiviä vaihdetaan.

Kokonaissaldo

Kokonaissaldosta näet, kuinka paljon saldoa pyynnön hyväksymisen jälkeen on jäljellä. Saldo päivittyy aina, kun alkaen- tai asti-päiviä vaihdetaan.

Kokonaissaldo lasketaan siten, että kuluvan päivän saldosta vähennetään lisättävä pyyntö sekä tulevaisuudessa olevat hyväksytyt ja hyväksymättömät poissaolopyynnöt.

Jos henkilöllä on menneisyydessä hyväksymättömiä poissaolopyyntöjä, niitä ei lasketa saldoon ennen kuin ne on hyväksytty.

Tallenna ja hyväksy

Tallenna ja hyväksy -nappi näkyy, jos henkilöllä on sallittuna oikeus Omien pyyntöjen hyväksyntä. Kun nappia painaa, pyyntö tallennetaan ja samalla se merkitään hyväksytyksi.

Tallenna

Tallenna tallentaa pyynnön. Pyynnön tilaksi tulee avoin. Tila muuttuu avoimeksi myös silloin, kun jo hyväksyttyä pyyntöä muokataan.

Luotu, Muokattu, Hyväksytty

Näyttää kuka pyynnön on luonut, kuka sitä on muokannut tai kuka sen on hyväksynyt ja ajan, milloin se on tapahtunut.