CSV-tiedoston tuominen Exceliin

Kun CSV-muotoisen tiedoston avaa Excelissä, Excel muuttaa automaattisesti kellonajat päivämääriksi, jos kellonaika on sellainen, että se voisi olla myös päivämäärä.

Esimerkiksi jos kellonaika on 11.12.24, niin Excel tulkitsee sen päivämääräksi 11 joulukuuta 2024.

TIEDOSTON TUOMINEN ILMAN KELLONAIKOJEN MUUTOSTA

CSV-muotoisen raporttitiedoston saa avattua Excelissä niin, että kellonajat eivät muutu seuraavalla tavalla:

1. Avaa Excelissa uusi tyhjä tiedosto: Tiedosto > Uusi
  2. Lataa raporttitiedosto kyseiseen Excel-tiedostoon: Tiedot > Tekstistä tai CSV:stä > Valitse tiedosto ja klikkaa Avaa.
  3. Avautuvassa ikkunassa on alasvetovalikko Tietotyypin tunnistus > valitse siitä Älä havaitse tietotyyppejä > Klikkaa Lataa-nappia

Taulukko aukeaa muotoiltuna ja automaattisuodatus päällä. Jos haluat ne pois, toimi seuraavasti.

MUOTOILUN POISTAMINEN

1. Klikkaa Taulukon muotoilu -valinnat auki muotoiluvaihtoehtojen vasemmassa alakulmassa olevasta alasvetonuolesta.
  2. Valitse vasemman yläkulman tyhjä muotoilu tai muotoiluikkunan alalaidasta Poista.

SUODATUKSEN POISTAMINEN

1. Klikkaa Tiedot-välilehteä.
  2. Klikkaa Suodata-nappia, jotta automaattisuodatus menee pois päältä.