Käyttäjäryhmien hallinta
Käyttäjäryhmiä hallitaan Asetukset-sivun Järjestelmäasetukset-välilehdellä.
Käyttäjäryhmän lisääminen
- Klikkaa jotain olemassa olevista käyttäjäryhmistä.
- Jos haluat lisätä uuden ryhmän
- valitun ryhmän kanssa samalle tasolle -> klikkaa listan alapuolella olevaa painiketta "Lisää ryhmä"
- valitun ryhmän alle -> klikkaa "Lisää aliryhmä".

Kirjoita ryhmän nimi ja tallenna painamalla sinistä nuolipainiketta.

Huom! Kun uusi käyttäjäryhmä on lisätty, vain käyttäjäryhmän lisänneellä henkilöllä on oikeudet ryhmään. Muista antaa tarvittaville henkilöille oikeudet hallinnoida luomaasi käyttäjäryhmää Henkilöt-sivulla.
Käyttäjäryhmän nimen muuttaminen
- Klikkaa haluamaasi käyttäjäryhmää, niin muokkauspainikkeet tulevat näkyviin.
- Klikkaa kynäkuvaketta ja kirjoita uusi nimi.
- Tallenna painamalla sinistä nuolikuvaketta.
Käyttäjäryhmien järjestyksen vaihtaminen
- Klikkaa käyttäjäryhmää, jota haluat siirtää. Muokkauspainikkeet tulevat näkyviin.
- Tartu pistekuvakkeeseen ja raahaa käyttäjäryhmä haluamaasi kohtaan listalla.
Ryhmien järjestystä voi vaihtaa ainoastaan samalla tasolla. Jos haluat vaihtaa pääryhmän aliryhmäksi tai toisinpäin, luo kokonaan uusi ryhmä oikealle tasolle ja poista vanha ryhmä.
Käyttäjäryhmän poistaminen
Onnistuu vain mikäli käyttäjäryhmä, ja sen mahdolliset aliryhmät, eivät ole käytössä kenelläkään henkilöllä. Huomioi myös arkistoidut henkilöt.
Jos ryhmä on käytössä, saat ilmoituksen "Ryhmää ei voi poistaa, koska se on käytössä muualla" ja listan ryhmässä olevista henkilöistä.
Jos yrität poistaa ryhmää, jonka kaikkien henkilöiden tietoihin sinulla ei ole oikeuksia, tulee ilmoitus "Lisäksi x henkilöä, joiden tietoja et voi tarkastella."