Henkilöt
Henkilöt-näkymässä hallitset työntekijöiden tietoja. Näitä ovat mm. tunnistautumistiedot, käytettävä työajanlaskentamalli, alkusaldot, hallintaoikeudet ja henkilön omat käyttöoikeudet.
Henkilön lisääminen ja poistaminen
Lisää henkilö
Henkilön lisääminen alkaa painamalla Lisää henkilö -nappia (4), jonka jälkeen syötetään tarvittavat tiedot.
Järjestelmä tarvitsee henkilöstä vähintään henkilönumeron ja etu- tai sukunimen.
Lisäksi Oma käyttäjäryhmä pitää valita, jotta henkilön tietoja voi tallennuksen jälkeenkin käsitellä.
Poista henkilö
Henkilö poistetaan painamalla Poista henkilö -nappia.
HUOM! Kun henkilö poistetaan, kaikki hänen tietonsa ja koko tapahtumahistoria poistuvat pysyvästi, eikä niitä voi palauttaa.
Henkilöt
Vasemman laidan Henkilöt-listasta valitaan tarkasteltava henkilö. Näkymää voi rajata suodattimella tai haulla.
Hae henkilölista
Henkilölistan alapuolella on Hae henkilölista -nappi, jolla henkilöiden perustiedot saa tallennettua tai tulostettua. Tallennus onnistuu pdf-, Excel- ja csv-muodoissa.
Henkilötiedot
Henkilönumero
Järjestelmä luo jokaiselle henkilölle automaattisesti henkilönumeron. Sen voi kuitenkin muuttaa haluamakseen kirjoittamalla kenttään uuden henkilönumeron.
Jos työaikatietoja siirretään ulkoiseen palkanlaskentajärjestelmään, tunnisteena on usein henkilönumero. Siinä tapauksessa henkilönumeron tulee olla sama kuin palkanlaskentajärjestelmässä.
Sukunimi ja Etunimi
Henkilön nimi.
Lisätiedot
Vapaasti lisättäviä lisätietoja. Lisätiedot voidaan tarvittaessa sisällyttää tiedonsiirtoon.
Tunnistustavat
Henkilöllä voi olla käytössä useita tunnistustapoja. Sormenjälkeä, tunnistuskoodia ja RFID-tunnistetta käytetään työaikapäätteillä ja kulunvalvontalukijoilla, käyttäjätunnusta ja salasanaa kirjautuessa selainversioon tai Windows-hallintaohjelmaan.
Muokkaa sormenjälkiä
Henkilön sormenjäljet tallennetaan tietokoneeseen liitettävällä sormenjälkien rekisteröintilukijalla. Muokkaa sormenjälkiä -napista aukeaa sormenjälkien tallennusikkuna, jossa tallennus tapahtuu.
Sormenjälkien tallennus on mahdollista vain Windows-tietokoneella. Muussa tapauksessa sormenjäljet voi tallentaa työaikapäätteellä.
Tunnistuskoodi
Tunnistuskoodin voi joko kirjoittaa suoraan kenttään tai antaa järjestelmän luoda koodin painamalla Satunnaiskoodi-nappia. Tunnistuskoodin pituus on järjestelmäkohtainen, Ole yhteydessä Deltabitiin, jos haluat muokata tunnistuskoodin oletuspituutta.
RFID-tunniste
Jos käytössäsi on avaimenperätunnisteet, lätkä liitetään henkilölle tässä. Klikkaa kursori kenttään ja laita lätkä tietokoneeseen liitettävän RFID-rekisteröintilukijan päälle.
Käyttäjätunnus
Selaimeen ja hallintaohjelmaan kirjautuessa käytettävä tunnus.
Salasana
Henkilön ensimmäinen salasana luodaan tässä. Hän voi vaihtaa salasanansa selaimessa kirjautumisen jälkeen päävalikon valinnasta Vaihda salasana.
Sallitut tunnistusryhmät
Sallitut tunnistusryhmät -kohdassa henkilölle annetaan oikeudet tehdä työaikaleimauksia, kulkea ovista tai kirjautua järjestelmään.
Salli tunnistautuminen valitsemalla halutut vaihtoehdot. Vaihtoehdot ovat asiakaskohtaisia.
Henkilöt, joilla on jokin tunnistautumistapa valittuna, lasketaan mukaan laskutettaviin henkilöihin.
Aikarajoitukset
Jos haluat poikkeuksellisesti rajoittaa henkilön tunnistautumisoikeuden alkua tai loppua, tässä voit asettaa sille aikarajat.
Muut asetukset
Oma käyttäjäryhmä
Kertoo, mihin ryhmään henkilö kuuluu kuuluu hallinnollisesti, eli kuka pääsee käsittelemään henkilön tietoja. Tämä valinta ei vaikuta työajanlaskennan asetuksiin.
Osasto
Vapaasti kirjoitettava tieto, jota voi käyttää hakujen rajaamiseen.
Työaikaryhmä
Määrittää käytettävät työaikalaskennan säännöt. Käytetään myös henkilölle näytettävien kirjausnappien valinnassa ja tiedonsiirron määrityksissä. Kolmen pisteen napilla ryhmän vaihtumiselle voi määrittää vaihtumispäivän.
Kohdiste
Työaikatietojen kohdistus esim. kustannuspaikalle. Kolmen pisteen napilla kohdisteen vaihtumiselle voi määrittää vaihtumispäivän.
Saldolaskenta
Järjestelmässä voi seurata saldoa erilaisille palkkalajeille. Jotta saldoa voidaan seurata, sille pitää määrittää laskennan aloituspäivä ja alkusaldo. Se tehdään tässä.
Jos saldoa muutetaan, sille voi määrittää uuden aloitussaldon ja sen uuden aloituspäivän +-napista. Näin vanhoja saldoja voi tarkistella raportilla edellisen oletussaldon mukaan muutospäivään saakka.
Jos samalla palkkalajilla on useita saldon aloituspäiviä, oletuksena näytetään vain viimeisin. Näytä kaikki -valinta näyttää myös aikaisemmat aloitussaldot.
Työvuorosuunnittelu
Jos käytössänne on työvuorosuunnittelu, tässä osiossa määritetään henkilön perustiedot. Jos työvuorosuunnittelu ei ole käytössä, näitä määrityksiä ei näy.
Oma osaaminen
Henkilölle voi määrittää erilaisia osaamisia ja tarvittaessa niille myös alkamis- ja päättymisajat. Osaamisia käytetään suunnittelussa vuorojen osaamistarpeen varmistamiseksi.
Työvuororyhmä
Työvuorosuunnittelussa henkilöitä voi siirtää myös ryhmänä vuoroihin. Työvuororyhmä määrittää, mihin tällaiseen vuoroon henkilö kuuluu.
Vuoron oletustehtävä
Henkilön osaamisista voi valita oletusosaamisen, johon henkilö merkitään, kun hänet lisätään vuoroon, jos osaaminen on työvuoron tarvittavana osaamisena.
Hallintaoikeudet
Henkilön hallintaoikeudet määritellään kahden kysymyksen perusteella: kenen tietoja ja mitä tietoja henkilö saa käsitellä. Jotta henkilö pääsee käsittelemään muiden tietoja, molemmat ovat pakollisia.
Hallintaoikeudet osassa määritetään nämä oikeudet, eli minkä käyttäjäryhmän/ryhmien tietoihin henkilöllä on pääsy ja mitä hän saa tehdä.
Omien tietojen oikeuksien määrittelyyn riittää pelkkien käyttöoikeuksien määrittely.
Tarkemmat ohjeet hallintaoikeuksien määrittelyyn löytyvät täältä: Käyttöoikeuksien hallinta
Käyttäjäryhmät
Minkä ryhmien tietoihin henkilöllä on pääsy.
Tunnistautumisoikeudet
Mille tunnistusryhmille henkilö voi antaa tunnistautumisoikeuksia.
Vuorosuunnitteluryhmät
Vuorosuunnitteluryhmällä määritellään, mitkä vuorot näkyvät suunnittelijan näkymässä. Tässä valitaan, mitkä ryhmät henkilölle näkyvät. Valinta näkyy vain, jos yrityksellänne on työvuorosuunnittelu käytössä.
Käyttöoikeudet
Yksityiskohtaiset valinnat siitä, mitä henkilö saa tehdä. Muista valita myös käyttäjäryhmät, joiden tietoja henkilö saa käsitellä. Käyttäjäryhmiä ei tarvita, jos henkilöllä on oikeudet vain omiin tietoihinsa.